Gå Besseggen med Gjendeguiden hver mandag og tirsdag i sommer!Hver eneste mandag fra 10. juni til 30. september, og hver tirsdag fra 11. juni til 13. august  inviterer vi til tur over Besseggen i følge med kjentmann fra Gjendeguiden. Pakketilbud for båtbillett og kjentmann: 990,- Vil du være med på Nord-Europas mest ikoniske fjelltur så heng på!

Alle har hørt om den, mange har gått den, og mange flere drømmer om å gå den! Besseggen er først og fremst en fantastisk flott fjelltur, med utsikt til store deler av Jotunheimen og mange stortopper på over 2000 moh. Besseggen er fjellryggen som ligger mellom den grønne fjellsjøen Gjende (984 moh) og det blå Bessvatnet (1374 moh). På «Bandet», som er det smaleste partiet av fjellryggen er det kun noen få meter som hindrer Bessvatnet i å renne utfor stupet 400 meter rett ned i Gjende!

Besseggen er kjent fra «Bukkerittet» i Henrik Ibsens sitt skuespill Peer Gynt. Her prøver mellom annen Peer å overbevise mor Åse, om at han har ridd over «Gjendineggen», altså Besseggen, på en reinsbukk. På eggen oppover fra «Bandet» er det bratt og luftig, men likevel god plass til både hender og føtter i de bratteste kneikene.

På tur med Gjendeguiden over Besseggen får du god hjelp både før og under turen, og vi deler gode historier fra livet i fjellet med deg.

TURBESKRIVELSE
Båten går fra brygga ved Gjendeosen (nedenfor Gjendesheim) tidspunket for avgang står på din billett, båten går fra Gjendeosen over til Memurubu. Der vi går i land og tek ei samling før vi starter å gå.

Turen er lagt opp slik at vi kommer til å bruke 8-9 timer. Folk som synes kjentmannen går for sakte, kan fortsette på egenhånd men kommer ikke til å få refundert turen.

Vi legger inn flere stopp underveis, slik at du kan få deg mat og drikke samt gode foto av den spektakulære utsikten!

UTSTYRSLISTE: Forslag til dagstursekk (ca 15-20 liter) og bekledning:

> Ullundertøy innerst
> Vann og vindtett jakke og bukse
> Fleece evnt dunjakke til å ha på i pausene
> Varme votter/hansker
> Varm og vindtett lue.
> Godt fottøy! (Ikke joggesko, men fjellstøvler)
> Solbriller, solkrem
> Varm og kald drikke
> Sjokolade eller annen nødproviant
> Niste

KRAV TIL DELTAKERE
> Normal fysisk form.
> Reiseforsikring med avbestillingsbeskyttelse.

PAKKETILBUD 
Tur med kjentmann fra Gjendeguiden inklusive billett på Gjendebåten: 990,-

BOOKING
Booking gjør du ved å søke opp avgangene på den mandagen eller tirsdagen du ønsker å reise. Du velger da avgangen: Besseggen med kjentmann/ Besseggen with guide. (Denne vil variere litt mellom klokka 0830 og 0930.

Overnattingsmuligheter finn du på www.besseggen.net

INFO OM TUREN

GODT FØLGE: I selskap med Gjendeguiden er både stemningen og sikkerheten ivaretatt over Besseggen. Foto: Cathrine Dokken/Nasjonalparkriket

Spm ang turen og sendes pr mail til: gjendeguiden@gmail.com

Velkommen til Besseggen – med trivelige Gjendeguiden som følge!