par-med-hund-som-tar-gjendebåten-over-gjende

Praktisk info og priser

Her finner du alt av informasjon som du trenger når du reiser med Gjendebåtene i forbindelse med Besseggen-turen og andre turer i området.

Sommeren i fjellet er kort og magisk, og på de fineste dagene er det mange som ønsker å seile med en av våre båter.
Vi anbefaler deg å kjøpe billett inne i vårt bookingsystem før du kommer. Da slipper du å stå i kø, og du kan gå rett inn på båten på den avgangen du har kjøpt billett på. Har du glemt å kjøpt billett, må du stille deg i kø!
Vi refunderer ikke billetter, les mer om dette i betingelser, så vent med å kjøp billett til du er sikker på at du vil på tur.

Billetter

 • Kjøp billett før du kommer: Vær garantert plass på avgangen som passer deg og slipp all kø –  kjøp billett på nett før du kommer! Finn din avgang her!
 • Tur/retur billett: Tur/retur billetten må benyttes samme dagen! Slipp kø å kjøp billetten din før du kommer. Finn din avgang her!
 • Kjøp billett på båten: Har du ikke kjøpt billett på forhand må du stille deg i kø – og håpe på at båten ikke er fullbooket.

Enkelte steder i fjellet er mobilnettet dårlig eller borte. Ta et skjermbilde eller skriv ut billetten din før du kommer. Da er du sikker på at du finner den igjen når du ska gå ombord.

Gjendesheim – Memurubu

 • Enkeltur: Voksen 240,- / Barn 120,-
 • Tur/retur samme dag: Voksen 260,- / Barn 130,-
 • Kun bagasje: 70,- (bagasjebilletter kjøpes på båtene eller hyttene, plasseres på brygga ved riktig skilt)
 • Hund: Gratis

Gjendesheim – Gjendebu

 • Enkeltur: Voksen 280,- / Barn 140,-
 • Tur/retur samme dag: Voksen 300,- / Barn 150,-
 • Kun bagasje: 80,- (bagasjebilletter kjøpes på båtene eller hyttene, plasseres på brygga ved riktig skilt)
 • Hund: Gratis

Memurubu – Gjendebu

 • Enkelttur: Voksen 240,- / Barn: 120,-
 • Kun bagasje: 70,- (bagasjebilletter kjøpes på båtene eller hyttene, plasseres på brygga ved riktig skilt)

Vilkår:

 • Barn under 15 år: Barnebillett (se priser over)
 • Barn under 5 år: Gratis

Har du en gruppe på over 20 personer ber vi om at du tar kontakt på mail: harald@gjende.no eller telefon: 913 06 744

Ta bussen til Gjende

Ta gjerne bussen helt fram til fjellkaia der Gjendebåtene står. Enkelt, miljøvennlig og sosialt. Hvilken buss du bør ta kommer an på hvor i landet du reiser fra, men her er noen gode alternativer:

Parkering

Nytt system i år for betaling av parkering og shuttlebuss, slik at du får en bedre start på turen inn i Jotunheimen. Besøk Visit Gjende for mer info om parkering og shuttlebuss.

Det er to parkeringsplasser i området rundt Gjendesheim. Den ene ligger nede ved bryggen å er en korttidsparkeringsplass, der er det gratis men du kan kun stå i opptil 2 timer.

Den andre ligger ca 1.7 km fra bryggen og er en langtidsparkeringsplass. Herfra blir det kjørt shuttle buss til og fra bryggen. Bussene går mellom kl.07:00 og kl. 20:00 minimum hver hele og halv time. Har vi tidlig avgang kl.07:00, starter bussen tilpasset dette.

For mer informasjon om parkering, kontakt parkering på telefon 95451743 eller post@visitgjende.no. For info om betaling av parkering/buss gå inn på Visit Gjende sine nettsider.

Velg riktig kø

På bryggen finner du to «sluser»: En for Memurubu (startpunkt for returen over Besseggen) hvor vi har opptil syv avganger, og en for Gjendebu (i helt motsatt ende av Gjende) hvor vi har opptil to avganger daglig. Vær oppmerksom på å stille deg i riktig kø!

Om båtene

Vi kjører med to båter. Kåre Johan tar 98 passasjerer og Gjendine tar 80 passasjerer.

Salgsbetingelser

Vi gjør oppmerksom på i henhold til Angrerettloven er det ikke avbestillingsmulighet eller angrett på billetter kjøpt for reise med Gjendebåten. Se komplette salgsbetingelser for reiser med Gjendebåtene.

Gå Besseggen? Les dette

Skal du gå Besseggen og ønsker å ende opp på Gjendesheim (og bilveien) tar du båten inn til Memurubu. Du kan også gå Besseggen motsatt vei, fra Gjendesheim til Memurubu, og ta båten tilbake til Gjendesheim. Kjøp billett før du legger ut på eventyret ditt over Besseggen, så slipper du kø. Siste avgang fra Memurubu til Gjendesheim er 16:50. I høysesongen 17:55.

Overnatting

www.besseggen.net

www.beitostolen.com

Informasjonssider

http://www.gjendepark.no

www.nasjonalparkriket.no

www.jotunheimen.com

www.visitgjende.no