person som nyter utsikten når hun går Besseggen

Tips om turen

Har du planer å gå Besseggen? Her får du gode tips og råd som gjør fjellturen så fin og opplevelsesrik som mulig.

Besseggen er en av Norges mest kjente fjelltur med sine vel 50.000 besøkende hvert år.

Gå Besseggen fra Memurubu

De fleste velger å ta båten fra Gjendesheim til Memurubu, for så å gå tilbake. De tøffeste går fra Gjendesheim til Memurubu og tar båten tilbake eller overnatter på Memurubu. Velger du å gå denne veien får du den fineste utsikten. Turen tar normalt 5-8 timer. Hugs å booke plass ombord på båten før du kommer.

besseggen

Fra Memurubu stiger det ganske bratt opp den første timen, før det etter hvert flater ut og går nedover mot «bandet» mellom Bessvatn (1374 moh) og Gjende (984 moh). Her velger mange å ta seg en liten pause og nyte synet av det mørke blå Bessvatn og det smaragdgrønne Gjende før man begynner på selve «eggen». Her er det ca 400 meter rett ned til Gjende. Deler av eggen er ganske smal, noen steder kan det være vanskelig med møtende trafikk. Men dette løses med godt samarbeid!

Når man har kommet seg opp eggen velger mange å spise nistepakka si, hvis man ikke gjorde det på «bandet». Og glem for all del ikke å snu deg for å nyte utsikten innover Gjende og Gjendealpene! Videre går det en tydelig sti mot Gjendesheim over Veslefjell. På toppen av fjellet passerer man en stor steinhaug, som markerer det høyeste punktet på turen, 1743 moh. Ca en kilometer fra Gjendesheim deler stien seg i to, den til venstre går mot Glitterheim og Bessheim, den andre fører ned mot Gjendesheim og Gjende. Turen ned fra Veslefjell er til tider ganske bratt, men stien er fin.

Gå Besseggen fra Gjendesheim til Memurubu

De som velger å gå Besseggen den andre veien, fra Gjendesheim til Memurubu, får den fineste utsikten! Det som gjør denne turen «tøffere» er at du må gå ned det bratteste partiet, «eggen». Dette kan være utfordrende for de med høydeskrekk. Velger du å gå Besseggen denne veien har du utsikt innover vakre Jotunheimen hele turen. Når du kommer ned til Memurubu kan du velge å overnatte her eller ta båten tilbake til Gjendesheim.

Siste båt tilbake fra Memurubu til Gjendesheim er 16:50. I høgsesongen 17:55. Hugs å book plass ombord på båten!

 

Gå Besseggen med guide

Har du ønske om å gå Besseggen eller til andre topper i Jotunheimen, kan våre lokalkjente og kunnskapsrike førere ta deg med på en opplevelsesrik tur. Vi samarbeider med flere firma som tilbyr fjellføring sommer og vinter.

Ønsker du en totalpakke, samarbeider vi med andre lokalbedrifter og tilbyr pakke bestående av fjelltur, servering, overnatting og båttur på Gjende. Prisen avhenger av antall personer. Ta kontakt så fikser vi det meste.